3 Ocak 2011 Pazartesi

koala




yeni yılın ilk yazısıyla herkesi selamlıyorum
aslında yılbaşı soframızı paylaşacaktım ama resimleri yükleyemedim henüz.
bu oyuncağı yapalı bayağı bir zaman oldu ancak paylaşabildim.
bu aralar kızıma sağlıklı oyuncak yapmaya taktığım için bir süre oyuncak göreceksiniz blogumda.ne olduğu belirsiz plastik oyuncaklarla oynamasını istemiyorum.ne bulsa ağzına götürme döneminde olduğu için daha da hassasım.bir de BPA  konusu var.ne zamandır bahsetmek istiyordum.

Bisphenol-A nın kısaltılmış simgesi olan BPA gıda ambalajlarını (konserve, kutu meyvesuyu, süt) astarlayan kimyasalın bir içeriğidir. Aynı zamanda polikarbon plastiğin önemli bir yapı taşıdır. Genelde "geri dönüşümlü" tekrar tekrar kullanılan, tabanında 7 ile işaretlenmiş plastiklerdir.Yapılan araştırmalara göre BPA'nın gelişme, bağışıklık ve tümör büyümesinde etkili olabiliyor.bu madde bebeklerin bağışıklık ve gelişim sistemini etkileyebiliyor, tümör gelişimine sebep olabiliyor.

öğrendiğim anda internetten araştırıp bpa free ürünlerden sipariş verdim.eski biberon,emzik,suluk atıldı. küçük bebeği olanlar muhakkak üstünde BPA FREE olan ürünleri satın alın.biberon cam olursa zaten en sağlıklısı.ben de cam aldım.
gelelim oyuncağa.biz ayı niyetiyle başladık ama kulaklardan dolayı koalaya benzedi.çok zevkli uğraşması.ananemin  dikiş makinası da bizim eve geldiği için bu aralar dikiş projeleri var yoğunlukla.her akşam bir oyuncak yapıyoruz nerdeyse.ben dikiş bilmediğim için ben kalıbını buluyorum,babane dikiyor:) ben de öğreneceğim ilk fırsatta.

♥♥ herkese mutlu bir hafta diliyorum♥♥

5 yorum:

  1. çok güzel olmuş..ellerine sağlık.. gerçektende haklısın aslında plastiği hayatımızdan çıkarmamız gerekiyor. aslında bu da biz tüketicilerin elinde. eğer plastik ürün almaz ve boykot edersek belki sonuç alınabilir. tabi bunun içinde baya geniş bir kitlenin olması lazım.. bu arada babaneninde eline sağlık..

    YanıtlaSil
  2. ellerinize sağlık çok şeker olmuş

    YanıtlaSil
  3. çok hoş bir oyuncak olmuş ellerine sağlık mümkün olduğunca bende plastikten uzak kalmaya çalışıyorum ama hayatımıza o kadar girmişki bazen engel olamıyoruz:)

    YanıtlaSil
  4. Eline emeğine sağlık.
    Hayırlı seneler:)

    YanıtlaSil
  5. Çok cici olmuş babanenin ellerine sağlık.iyi günlerde kullansın şekercikte=) Sevgiler SLN

    YanıtlaSil

yorumlarınız için çok teşekkür ederim:)