23 Ocak 2010 Cumartesi

pembiş bolero

bu aralar hiçbirşey yapasım yok.hamilelik beni bir hayli yoruyor.sıradan işler bile yoruyor beni.işten gelince biraz dinleniyorum.yemek yedikten sonra nette geziniyorum. genelde tv izlerken uyuyakalıyorum.gece abuk sabuk bir saatte uyanıyorum.dön dön dur ondan sonra.bebiş bir tarafta toplanıyor.ona uygun pozisyonlar da yatmaya çalışıyorsun,bir yandan tekmeler.bölük pörçük uyuyuyorum işte.en gıcığı yanında horul horul uyuyan bir koca ve benim yastığıma boylu boyunca yatmış keyifle uyuyan bir kedi.





bu şirin bolero kızıma hediye geldi efendim.böyle hediyeler geldikçe çok mutlu oluyorum.sevip duruyorum bunları.her gelene gösteriyorum.komik bir durum.annelikle ilgili bir kitap okudum.genelde tüm anne adayları böyleymiş.panik yapacak birşey yok:)

11 Ocak 2010 Pazartesi

film önerilerinizi bekliyorum

Aile kızları Kate'in lösemi olduğunu öğrenirler. Çocuklarının sadece bir kaç yıl ömrü kalmıştır. Bunun üzerine çift Kate'e donör olması için Anna adında bir bebek sahibi daha olur. İlk yaptıkları şey Anna'nın göbek bağından alınan kanı kullanmak olur. Yıllar geçtikten sonra artık Anna'dan Kate'e kemik iliği nakli yapılması gerekmektedir. 11 yaşındaysa, Kate'in böbrek nakline de ihtiyacı vardır. Anna, ailesinin onu bu amaçla kullanmasından dolayı onlara dava açar. Bu karar tüm aileyi parçalamıştır, çünkü Kate'e böbrek nakli yapılmazsa ölecektir.

Duygusal bir dönemde oluşum,konunun anne olmaya hazırlanan biri için hassas oluşu neticesinde filmi izlerken ağla ağla helak oldum.başıma ağrılar girdi.bir sır vereyim eşimin de gözler doldu.benden saklamaya çalıştı ama.film bittiğinde bir hava alalım diye yürüyüşe çıktık.içimiz şişti.film güzeldi.ağlamaya ihtiyacı olanlar izlesin derim.
kış günlerinde yapılacak en güzel aktivite evde,sıcacık film izlemek.biz de hafta sonları muhakkak 2-3 film izliyoruz.bu filmi izledikten sonra bir süre duygusal film izlememeye karar verdim.olayın içine giriyorum,çok etkileniyorum çünkü.
bu yüzden sizden ufak bir ricam var.komedi filmi ya da romantik komedi filmi önerisi istiyorum.beğenerek izlediğiniz filmleri yazarsanız çok mutlu olurum.kafa dağıtacak,güldürecek.şimdiden teşekkürler.herkese iyi haftalar...

gün ışığı ödülüm

sisli,puslu,soğuk,sevimsiz bir gün bugün.çok kötü bir gece geçirmiş,1 saaten az uyumuş,gece yaşadığı olaylarla sinirleri altüst olmuş,hiç çay içmediği halde 3 bardak çay içip uykusunu iyice kaçırmış,yorgun bir insanım şu anda. ayçanın ödülünü görünce içim aydınlandı.böyle bir hava hayal ettim.ödül için çok teşekkür ediyorum.tam da gününde geldi.günümü aydınlattı.hepinize aydınlık günler:)

ödülü 12 kişiye vermem gerekiyormuş.ama ben herkese hediye ediyorum.güle güle kullanın:)

6 Ocak 2010 Çarşamba

hiç kıyamıyorum bu oğluşlara


zaten fazlaca duygusal,sulugöz olan ben hamilelikle birlikte iyice abarttım duygusallığı.önceden baktığım kediler burdan gönderilince çok ağladım.insanoğlunun bu dünyayı tek başına sahiplenmesi,kendisi dışında herşeye kayıtsız kalması bazen çıldırtıyor beni.

şimdi bu kedicikler var hayatımızda.benim camımın önünde uyuyorlar birbirlerine yapışıp.ilk gördüğümüzde kaç kedi olduğunu sayamamıştık.sadece bir tüy yumağı.yastık koyduk camın önüne.ona gelip yatıyorlar gece.buz gibi zaten hava.birbirlerini ısıtıyorlar,birbirlerini yalıyorlar.çok şekerler.


geçen hafta koliye koymuşlar.bir yere götürüp bırakacaklarmış kedileri.görmesem kurtaramayacaktım onları.ama hala tehlikedeler.korkuyorum gidecekler diye.4-5 tane kedi niye bu kadar rahatsız eder insanları anlayamıyorum.artık ben mi garibim diye düşünmeye başladım.benim içim elvermiyor.annelik içgüdüsü böyle birşey galiba:) cama geliyorlar.süt,yoğurt evde ne varsa yemek koyuyorum hemen.o an öyle mutlu oluyorum ki.mutlu olabilmek bu kadar basit birşey aslında.konuşuyorum onlarla.hamile olduğum için sevemiyorum şimdi onları ama konuştuğumdan bile anlıyorlar.başlıyorlar gur gur...






4 Ocak 2010 Pazartesi

yine yeni yeniden hanım dilendi bey beğendi

napiyim bu motifi çok seviyorum.kendi yaptığım da bir bitse de paylaşsam sizlerle.her gören bayılıyor.bu aralar canım hiçbirşey yapmak istemediği için öyle bekliyor.bir de küçük küçük motiflerle yaptığım için daha oyalayıcı tabii.
bu yatak örtüsünü görümceme kayınvalidem yaptı.yapmak isteyenler için,hangi renkten yapsam diye düşünenler için fikir verir diye paylaşayım istedim.



şehir dışına gittiğimiz için öncesinde kutlayamadım yeni yılınızı. hepinize mutlu,sağlıklı,huzurlu bir yıl diliyorum.zaman geçiyor,neler neler yaşıyoruz .2009 benim hayatımı altüst eden bir yıl oldu.zorlu geçişler yaşadığım;şehrimi,işimi değiştirdiğim bir yıldı.öte yandan hedeflediğim şeyleri başardığım,hamilelik haberini alıp havalara uçtuğum.iyisiyle kötüsüyle bitti.önümüzdeki maçlara bakalım:)2010 da herşey gönlümüzce olsun.kucak dolusu sevgiler...